Gestructureerde lesopbouw

Een tekenles is opgebouwd uit een warming-up, kern en extra opdracht. In elke les staat een thema (beeldaspect) centraal. Er zijn zes beeldaspecten: vorm, kleur, licht, ruimte, textuur en compositie. Het gebruik van de beeldaspecten wordt in elke module logisch opgebouwd. Door bewust te oefenen met beeldaspecten wordt elk beeld of kunstwerk een plaatje om naar te kijken.

Beeldaspect Vorm
Vorm
Beeldaspect Kleur
Kleur
Beeldaspect Licht
Licht
Beeldaspect Ruimte
Ruimte
Beeldaspect Textuur
Textuur
Beeldaspect Compositie
Compositie
Tekenen van gezichten en monden op papier

Aan de slag met structuur

Kinderen willen vooral zelf aan de slag en dat kan met de Crea Teken Academie. Een lange spanningsboog voor uitgebreide instructievideo’s is niet nodig. Per tekenles wordt in een vlotte en vrolijke inspiratievideo van 3 à 4 minuten het stappenplan van warming-up, kern en extra opdracht doorlopen.

Elke video in alle modules heeft dezelfde opbouw en start met de benodigde materialen voor de kern. Na de lesuitleg wordt jouw kind aangezet zelf iets te bedenken. In de hoek van elke video zit een zandloper, waardoor ze precies weten wanneer ze zelf aan de slag kunnen.

Wekelijkse tekenlessen

In alle modules komt er elke week een tekenles beschikbaar. De video’s kunnen niet in één keer achter elkaar gekeken worden. Dit is een bewuste keuze omdat de aangeleerde stof tijd nodig heeft om opgenomen te worden in de jonge hersenen. Zo kan jouw kind de tijd nemen om elke week te oefenen en aan de slag gaan met één beeldaspect. Samen leggen we zo stap voor stap de basis om beter te leren tekenen.

Beschikbare video’s kunnen op elk moment worden teruggekeken wat niet ten koste gaat van wat al is geleerd. Herhaling is goed! Van herhaling krijgen kinderen nooit genoeg en wordt lesstof het beste onthouden.

Juf met kleurencirkel van papier

Start jouw gratis proefles

Ontdek zelf hoe leuk de Crea Teken Academie is en welk niveau het beste bij jouw kind past