Hoe het is begonnen

De Crea Teken Academie is gebaseerd op de onderwijsmethode (leerlijn) Crea in een Notendop en is geschreven door mij, Juf Sarah. Deze educatieve leerlijn helpt honderden basisscholen in Nederland en België de inhoud, kwaliteit en het niveau van het beeldend onderwijs verbeteren. Het geeft leerkrachten en leerlingen houvast en inspiratie waardoor de creatieve vaardigheden stap voor stap beter worden.

Juf met iPad en foto van schilderij van Frans Hals (Twee zingende jongens)
Kleurrijke tekeningen van fruitschaal

Crea voor thuis

Nu wilde ik ook iets voor thuis! Een tekenschool die voor alle ouders en kinderen toegankelijk en betaalbaar is. Vaak is een tekencursus op een fysieke locatie, maar met de Crea Teken Academie kun je waar en wanneer je wilt zelf aan de slag. De inspirerende crea-lessen zijn gebaseerd op de educatieve onderwijsmethode Crea in een Notendop met dezelfde gestructureerde lesopbouw.

De positiviteit van creativiteit

Creatief bezig zijn brengt energie, ontspanning en positiviteit. Het geeft voldoening om met verschillende materialen te leren werken en te verdiepen door beeldaspecten te bestuderen. Door andere delen in de hersenen te prikkelen, ontstaan rust, verwondering en groei in het brein. Kinderen krijgen de ruimte om zichzelf te zijn, in de eigen wereld te duiken en het gevoel te laten spreken in de zelfgemaakte kunstwerken.

Vrolijke tekening van meisje dat juicht en happy is
Juf met drie schilderijen in vlakken en 3D

Les van een echte juf

Je krijgt les van mij, juf Sarah, een echte kunstjuf! Ik heb naast de lerarenopleiding aan de pabo ook de docentenopleiding kunst en beeldende vorming aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten afgerond. Daarnaast heb ik de onderwijsmethode Crea in een Notendop geschreven, die scholen helpt het creatieve onderwijs te verbeteren. Ik werk als juf en het liefst leer ik kinderen tekenen en schilderen. Je bent dus in goede creatieve handen!

Mijn aanpak

In elke tekenles inspireer ik met veel verschillende ideeën. Ik activeer de kennis, geef uitleg en introduceer technieken of tekengerei. Zonder dat je zelf allerlei dure spullen hoeft te kopen. Ik probeer te enthousiasmeren en stimuleren om creatief te zijn met wat er op dat moment is. Het gaat namelijk om creëren en juist dat leer ik kinderen op de Crea Teken Academie. Door mijn achtergrond spreek ik de taal van de kinderen en met mijn sterke mimiek kan ik verhalen goed overbrengen. Het lijkt mij heel leuk om jouw kind beter te leren tekenen!

Juf knipt kleurrijke getekende vogel uit van wit papier

Start jouw gratis proefles

Ontdek zelf hoe leuk de Crea Teken Academie is en welk niveau het beste bij jouw kind past