Veelgestelde vragen

De Crea Teken Academie inspireert en leert kinderen tekenen wat ze willen.

Als je niet het antwoord kunt vinden op je vraag neem dan contact op met ons op. We helpen je graag!

Wat is de Crea Teken Academie?

De Crea Teken Academie is een online tekencursus die kinderen in de basisschoolleeftijd leert beter te tekenen en te genieten van creativiteit. Wekelijkse inspiratie video’s van 3-4 minuten met korte instructies zorgen ervoor dat ze zelfstandig aan de slag kunnen. De cursus is gestructureerd opgebouwd uit modules en lessen die verschillen in moeilijkheidsgraad.

Welk module past bij welke leeftijd?

Elk kind is uniek en er is geen harde scheidslijn maar richtlijn. Om aan te sluiten bij de belevingswereld en de juiste taal te spreken van de kinderen is de richtlijn: vanaf 7 jaar Niveau 1, vanaf 9 jaar Niveau 2 en vanaf 11 jaar Niveau 3. Maar de Crea Teken Academie is écht leuk van jong tot oud! Doe een gratis proefles en krijg zo het beste beeld van de inhoud van de tekenlessen en of het aansluit bij de leeftijd van jouw kind.

Kan een kind van 5 of 6 jaar ook al beginnen met Niveau 1?

Kleuters lukt het zeker ook om aandachtig te kijken naar de instructievideo van 3 a 4 minuten. Of zij vervolgens ook uit de voeten kunnen en echt aan de slag gaan met de opdrachten, is een uitdaging. Hier kunnen ouders of verzorgers zeker ook een rol krijgen, zodat het toch lukt.
Als kinderen het beeld leren pauzeren, helpt dat ook al. Zo kunnen zij bijvoorbeeld hun materialen verzamelen en op een rustiger tempo meedoen met de les. Wel is al bevestigd dat jongere broertjes of zusjes graag meedoen en ook uren plezier beleven aan de video’s van de Crea Teken Academie.
Hoe oud je ook bent, elk begin is moeilijk, maar uitdaging is leerzaam en leuk.

Als jouw kind een jaar of 10 is, is het dan noodzakelijk om met Niveau 1 te beginnen?

Nee, maar in Niveau 1 worden de beeldaspecten en de werkwijze van de Crea Teken Academie wel vanaf het begin aangeboden. Natuurlijk staat het je vrij te beginnen met Niveau 2, maar Niveau 1 is ook voor kinderen ouder dan 7 jaar uitdagend genoeg. Bovendien kun je de complete tekencursus kopen voor de bundelprijs van €100 en staat garant voor 18 weken tekenplezier! Dat is slechts €20 meer dan twee losse modules van in totaal €80. Daar hoef je Niveau 1 dan ook niet voor te laten toch?

Hoe weet je welke materialen je moet aanschaffen en wat je nodig hebt in de les?

Bij gebruikte materialen lees je een overzicht van alle materialen die in de lessen worden gebruikt. Geen dure tekenspullen maar alledaagse materialen. Je krijgt per les een overzicht van de benodigdheden. Ook zie je in het eerste shot van de instructievideo, welke materialen nodig zijn voor de kernopdracht.

Wat zijn beeldaspecten, wat leer je en hoe werkt de opbouw?

De zes beeldaspecten zijn: vorm, kleur, licht, ruimte, textuur en compositie.
Bijvoorbeeld, beeldaspect kleur begint in Niveau 1 met primaire kleuren.
Niveau 2 gaat een stapje verder dan de primaire kleuren met allerlei tinten uit de overige kleurenfamilies. In Niveau 3 kunnen kinderen sfeer omschrijven op basis van de kleuren in een kunstwerk. Kinderen leren dus de kleurencirkel van warme en koude kleuren helemaal binnenste buiten te keren. Lees hier meer over de opbouw van de beeldaspecten en het verschil per module.

Wanneer kun je starten en hoe snel komen de lessen beschikbaar?

Jouw kind kan direct aan de slag met de eerste les na de aankoop van een module. Er komt wekelijks één les beschikbaar. De video’s kunnen niet in één keer achter elkaar gekeken worden. Vooruit werken en versnellen kan dus niet en is een bewuste keuze omdat de aangeleerde stof tijd nodig heeft om opgenomen te worden in de jonge hersenen. Zo kan jouw kind de tijd nemen om elke week te oefenen en aan de slag gaan met één beeldaspect. Samen leggen we zo stap voor stap de basis om beter te leren tekenen. Terugkijken kan altijd, want herhaling is goed en zo wordt lesstof het beste onthouden!

Kan ik de Crea Teken Academie cadeau doen?

Een tekencursus cadeau doen voor een kinderfeestje, verjaardag of andere gelegenheid is toch het allerleukste cadeau dat je kunt krijgen?! Kinderen hebben al zo veel speelgoed en spullen wat een “doen” cadeau een blijvende ervaring en herinnering maakt. Goed idee dus! Cadeau doen is snel en makkelijk. Kies een module en selecteer tijdens het afrekenen de optie “Geef als cadeau“. De ontvanger (ouder of verzorger) krijgt een vrolijke cadeau e-mail en kan direct of later samen met het kind creatief aan de slag.

Als de module of les af is, kun je deze dan nog een keer bekijken?

Ja! De aankoop van een module geeft 1 jaar onbeperkte toegang tot de lessen. Je kunt dus gerust de lesvideo’s nog eens kijken om op een later moment opnieuw inspiratie op te doen. Daarnaast herhaling is goed om het geheugen te trainen en krijgen kinderen nooit genoeg van!

Is het toegestaan dat scholen de lessen gebruiken in het lesaanbod?

Ja, maar alleen de proeflessen en niet de betaalde modules. De proeflessen over het thema kunst passen bij de kunstlessen op de basisschool en zijn gratis te gebruiken voor iedereen. De betaalde modules zijn persoonsgebonden en de lessen zijn dus alleen voor privé gebruik.