Kinderen leren tekenen

Wist je dat je je gelukkig voelt van tekenen? Tekenen werkt bevrijdend! Gedachten kunnen een plekje vinden en de vrije geest wordt aangewakkerd. Tijdens het tekenen komen er namelijk stofjes vrij in de hersenen zoals endorfine, dopamine en serotonine. Tekenen helpt te ontspannen en ontwikkelen en stimuleert de verbeelding.

Kinderen zijn van nature onderzoekend en creatief, bij elk kind uit zich dat op een andere manier. Om frustratie bij tekeningen te minimaliseren, omdat het kind vindt dat het mislukt, moet hij/zij weten dat het hoort bij het onderzoeken. Daar ontdek en leer je juist veel door. Zo’n boekje met blanco bladen waarin je tekent heet niet voor niets een schetsboek. Kunstenaars maken ook eerst tig schetsen, echt waar. Het is onderdeel van het proces en leert je vanzelf beter te tekenen.

Schilderles in Vincent Van Gogh stijl

Geen idee wat je moet tekenen? Schets een willekeurig dier, bijvoorbeeld een vogel, telkens met verschillende vormen. Welke vind je het leukst? Werk die dan uit, voeg eventueel kleur toe. Als je enthousiast bent teken je er meer. Je kunt inspiratie opdoen op internet, maar ook lekker in de natuur. Met de lente voor de deur, is het leuk om erop uit te trekken en planten of dieren na te tekenen. En je weet het…in mei, leggen alle vogels…Of kijk naar de afbeelding en doe dit tekenidee, dan kun je meedoen met de tuinvogeltelling eind januari. Ik heb een pimpelmees, roodborstje, huismus en een koolmees getekend.

Heb je wat hulp nodig of vind je het leuk om tekenlessen te volgen? Je kan ook mee doen met mijn online tekencursus. Hier leer en inspireer ik jou in wekelijkse korte video’s om zelfstandig eigen teken- en schilderkunst te maken.

Veel tekenplezier!

Deel dit bericht
Juf Sarah
Juf Sarah

Ik ben Sarah en kunstjuf op de Crea Teken Academie. Ik ben helemaal gek van creativiteit en het allerliefste leer ik kinderen tekenen. Hopelijk geef ik jou met mijn tekenlessen en blog ook inspiratie voor een creatieve knutselcreatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *