Restmateriaal om te knutselen

Ben jij ook zo’n oude verzamelaar? Van kartonnen dozen tot aluminium blikken. Je kunt er zo veel leuks mee doen! Op restmateriaal verf je de mooiste kunstwerken of timmer in dat blik wat gaatjes voor een gezellig lichtje. Welk idee spreekt jou aan? Is jouw kindje meer van tekenen of van knutselen? Of wellicht een combinatie van. Ik heb een leuk idee!

Bewaar handige potjes en restjes kaarsvet. Je kunt een lontje online kopen, of smelt één kaars om in een pannetje zodat je de lont plus het kaarsvet kunt gebruiken. Om er een unicorn feestje van te maken, kun je de regenboogkleurtjes aanbrengen door verschillende restjes kaarsen/kaarsvet. Of rasp een stoepkrijtje zoals in dit voorbeeld is gedaan. Uiteraard kan het potje nog gezellig versierd worden met porseleinstiften of glasverf.

Zelfgemaakte kaarsen in glazen potjes

Dit knutselidee is niet iets dat je vaak doet, maar eigenlijk o zo simpel en speciaal. Niet alleen het kaarsje straalt prachtig, zeker ook jouw kindje!

Veel tekenplezier!

Deel dit bericht
Juf Sarah
Juf Sarah

Ik ben Sarah en kunstjuf op de Crea Teken Academie. Ik ben helemaal gek van creativiteit en het allerliefste leer ik kinderen tekenen. Hopelijk geef ik jou met mijn tekenlessen en blog ook inspiratie voor een creatieve knutselcreatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *