Hersenontwikkeling bij jouw kind

Creativiteit gaat over het leren vanuit een andere invalshoek te kijken. Op een andere manier naar de werkelijkheid kijken, houdt je hersenen actief. Observeer de kunst van Karel Appel bijvoorbeeld eens. Hoe keek hij naar de wereld om hem heen? Dat de kunst van Appel vrij abstract is, zien we allemaal en daarom kunnen we er allemaal ook wat anders in zien. Maar wist je ook dat bij het leren abstraheren andere hersendelen ingeschakeld worden? En dat je brein rond je 12e levensjaar de grootste omvang heeft? Daarom is het juist in deze periode belangrijk de kinderen te prikkelen.

Fien van 8 jaar deed de proefles van Karel Appel uit Module 1 en tekende deze fraaie abstracte vogel. Mooi hè!

Schilderles in Vincent Van Gogh stijl

De Crea Teken Academie is voor kinderen van 7 tot ongeveer 12 jaar. Het helpt kinderen nieuwe dingen te leren, te onderzoeken en stimuleert de creativiteit. Nieuwsgierig of de lessen van de Crea Teken Academie ook iets zijn voor jouw kind? Doe dan ook deze gratis proeflessen.

Veel tekenplezier!

Deel dit bericht
Juf Sarah
Juf Sarah

Ik ben Sarah en kunstjuf op de Crea Teken Academie. Ik ben helemaal gek van creativiteit en het allerliefste leer ik kinderen tekenen. Hopelijk geef ik jou met mijn tekenlessen en blog ook inspiratie voor een creatieve knutselcreatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *