Sensomotorische prikkel en ijsje van scheerschuim

Sensoriek is het zintuigelijk waarnemen van geuren en kleuren. Motoriek gaat natuurlijk over bewegingen. Sensomotoriek is de combinatie die werkt bij de ontwikkeling van jonge kinderen. Ontdekken is leren. Vingerverven, spelen met zand en water, kleien maar ook tekenen met scheerschuim zijn hier voorbeelden van.

Schilderles in Vincent Van Gogh stijl

Voelen, ruiken en zien zijn belangrijk om de nieuwsgierigheid te prikkelen, ook bij creativiteit. Hoe beter een kind in de sensomotorische ontwikkeling is, hoe meer het leert van de omgeving. Het mixen van scheerschuim en verf is een hele leuke oefening voor jonge kinderen. Maak er afdrukken mee op papier, gegarandeerd plezier! Ik heb er een lekker ijsje van gemaakt met 3 kleurige bolletjes. Wat maak jij?

Deel dit bericht
Juf Sarah
Juf Sarah

Ik ben Sarah en kunstjuf op de Crea Teken Academie. Ik ben helemaal gek van creativiteit en het allerliefste leer ik kinderen tekenen. Hopelijk geef ik jou met mijn tekenlessen en blog ook inspiratie voor een creatieve knutselcreatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *