Blije kunst, blij kind

Door creatief bezig te zijn, vergeet je de andere dingen om je heen en kun je even in je eigen wereld duiken. Creativiteit activeert bepaalde hersendelen, die een positief effect hebben op je lichaam en geest. Tekenen helpt tegen stress, maar ook om emoties een plek te geven. Hoe voel jij je? Maak daar eens een kunstwerk bij!

Yan van 6,5 jaar is lekker aan de slag gegaan met de proeflessen van niveau 1. Het eindresultaat heeft hij met mij gedeeld. Zo knap van hem hoe hij de kunst van de Cobra-stijl heeft begrepen door goed te analyseren en kijken! Daarna heeft hij verschillende Cobra-dieren geschetst en deze met veel kleur keurig netjes kleur gegeven. Want ja, kunstenaars uit de Cobra-stijl waren gek op vrolijke kleuren, om je blij van te voelen.

Schilderles in Vincent Van Gogh stijl

Wil jij ook net als Yan creatief bezig zijn en de positiviteit van creativiteit ervaren? Doe dan mee op de Crea Teken Academie, een online tekencursus voor kinderen.  Op een speelse manier krijgen kinderen per video meerdere ideeën aangereikt waar zij zelf mee aan de slag kunnen gaan.

En vergeet vooral niet je kunstwerkjes op te sturen als jij wat moois hebt gemaakt. Ik ben benieuwd hoe creatief jij bent geweest en zo kun je ook anderen inspireren!

Veel tekenplezier!

Deel dit bericht
Juf Sarah
Juf Sarah

Ik ben Sarah en kunstjuf op de Crea Teken Academie. Ik ben helemaal gek van creativiteit en het allerliefste leer ik kinderen tekenen. Hopelijk geef ik jou met mijn tekenlessen en blog ook inspiratie voor een creatieve knutselcreatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *