Kleuren meng spektakel

‘Dag blauw,’ zei rood.
‘Dag rood’, zei blauw.
Opgelet, wat gebeurt hier nou?
Echt iets heel raars,
ze werden samen paars!

‘Dag geel’, zei rood.
‘Dag rood,’ zei geel.
Zullen we mengen met een penseel?
Dat kan je,
samen worden ze oranje!

‘Dag blauw’, zei geel.
‘Dag geel’, zei blauw.
Ik maak een andere kleur van jou!
Ze gaven elkaar een zoen,
en toen werden ze groen.

Leuke gedichten over kleur, want kleuren mengen is magisch. Wat leer je kinderen naast deze kleurengedicht nog meer? Er is zo veel interessants over kleur te vertellen: de 3 primaire kleuren kun je mengen tot secundaire kleuren. Met kleurnuances maak je weer tertiaire kleuren of meng allerlei tinten uit de kleurenfamilie. Voeg wit toe tot pastelkleuren of bekijk posters die gemaakt zijn van contrastkleuren. Natuurlijk heb je nog warme en koude kleuren en kun met kleuren een boodschap overbrengen in jouw kunstwerk.

Schilderles in Vincent Van Gogh stijl

Juf Sarah heeft deze theorie samengevat in een dynamische lesmethode voor beeldende vorming, speciaal ontwikkeld voor leerkrachten in het basisonderwijs. En nu, met de lancering van online tekenlessen door de Crea Teken Academie, kunnen kinderen thuis dezelfde vaardigheden leren!

Zo is de kleine kunstenaar en deelneemster Olivia geïnspireerd geraakt en gaan experimenteren met het mengen van kleuren. Waarom zou jij niet hetzelfde kunnen doen? Ontdek de wereld van kleuren, vormen en composities en verbeter je tekentalent. Doe mee met de online tekencurus en ontwikkel je artistieke vaardigheden!

Veel tekenplezier!

Deel dit bericht
Juf Sarah
Juf Sarah

Ik ben Sarah en kunstjuf op de Crea Teken Academie. Ik ben helemaal gek van creativiteit en het allerliefste leer ik kinderen tekenen. Hopelijk geef ik jou met mijn tekenlessen en blog ook inspiratie voor een creatieve knutselcreatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *