Creativiteit voor een museumbezoek

Herken jij deze schilderstijl? Juist, Van Gogh kunstwerken! Ga jij met de kinderen naar een museum, leuk! Meer interesse en betrokkenheid creëren bij het museumbezoek? Laat vooraf eens wat kunstwerken zien op de tablet of telefoon van de kunstenaar die jullie gaan zien. Teken of schilder in die stijl, of maak een kunstwerk na. Nieuwsgierigheid en creativiteit zijn prachtige eigenschappen waar je de rest van je leven veel aan kunt hebben. Kunst- en cultuureducatie leert kinderen beschouwen, zich te verwonderen en de verbeeldingskracht te stimuleren.

Schilderles in Vincent Van Gogh stijl

In de proeflessen van de Crea Teken Academie komen kinderen op een speelse manier in aanraking met kunstgeschiedenis. Ga jij naar het Cobra-museum in Amstelveen, doe dan de gratis proefles van niveau 1. Voor moderne kunst van o.a. Roy Lichtenstein in het Stedelijk museum of de muurschildering van Keith Haring in Amsterdam of Utrecht, bekijk eens de proeflessen van niveau 2. Of doe vrijblijvend de proefles van niveau 3 over optische illusie en bezoek daarna het Escher museum in Den Haag.

Veel tekenplezier!

Deel dit bericht
Juf Sarah
Juf Sarah

Ik ben Sarah en kunstjuf op de Crea Teken Academie. Ik ben helemaal gek van creativiteit en het allerliefste leer ik kinderen tekenen. Hopelijk geef ik jou met mijn tekenlessen en blog ook inspiratie voor een creatieve knutselcreatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *