Zelf een kleurplaat maken

Kinderen en kleurplaten, je ontkomt er niet aan. Het is zonder dat je erbij nadenkt een goede stimulans voor de fijne motoriek. Het jonge kind leert steeds beter binnen de lijnen kleuren. In een handomdraai vind je op Google zo een kleurplaat van een unicorn of ander schattig dier dat leeft bij jouw kind. Kleurplaten zijn voor iedereen. Hoe leuk en uniek is het om er zelf één te leren tekenen? Als klein kind herinner ik mij nog nog de kleurplaten die mijn moeder voor mij maakte. Heel eenvoudig, maar een feestje om in te kleuren.

Dit is hoe je het zelf doet. Deel het papier met een zwarte stift in vlakken; blokken of een spinnenweb bijvoorbeeld. Elk vlak krijgt vervolgens een ander patroon en de kleurplaat is in no time klaar om ingekleurd te worden. Tip: trek die lijnen met een liniaal voor een strak resultaat.

Zelfgemaakte kleurplaat voor kinderen

Natuurlijk zijn er eindeloos veel mogelijkheden om een kleurplaat te maken en leent elk seizoen zich opnieuw om leuke dingen te tekenen. Begin gewoon met een zwarte stift of fineliner en de kleurplaat ontstaat vanzelf. Je kunt zelfs een kleurplaat maken met je ogen dicht! Gewoon lijnen trekken, kris kras door elkaar et voila, inkleuren maar. Door het blad steeds voller te maken, wordt de kleurplaat steeds interessanter. Hoe meer details, hoe moeilijker.

Hopelijk heeft dit jou op tekenideeën gebracht en beginnen je handen te jeuken om zelf kleurplaten te maken. Een kleurplaat van Pokémon, Sinterklaas, kerst of je lievelingsdier. Het maakt niet uit, alles is goed. Als jij het maar leuk vindt.

Als je beter wilt leren tekenen probeer dan ook de gratis proeflessen van de Crea Teken Academie en ontdek zelf hoe leuk het is om creatief bezig te zijn.

Deel dit bericht
Juf Sarah
Juf Sarah

Ik ben Sarah en kunstjuf op de Crea Teken Academie. Ik ben helemaal gek van creativiteit en het allerliefste leer ik kinderen tekenen. Hopelijk geef ik jou met mijn tekenlessen en blog ook inspiratie voor een creatieve knutselcreatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *