Knappe kerstkaart knutselen

Kerstkaart maken met potlood, stift of verf? Het kan ook met oliepastelkrijt en stoepkrijt! Kijk hoe leuk deze vier kerstknutsels zijn geworden. De techniek heet sjabloneren. Niet de meest gebruikelijke techniek met krijt, maar wel erg leuk om te proberen en ervaren.

Schilderles in Vincent Van Gogh stijl

Begin met het uitknippen van kerstbomen of sterren uit een blaadje. Krijt op de rand en veeg het dan uit op de donkere ondergrond. Maak er bijvoorbeeld een kerstkaart van of een sfeervolle kersttekening. Het kan zelfs een kerststal of slinger met kerstlampjes worden. Of sjabloneer rondom een ander thema, want je kunt natuurlijk elk thema op jouw blad toveren.

Wil je ook lekker doorknutselen en tekenen na de kerst? Doe dan ook gezellig mee met de Crea Teken Academie. In wekelijkse korte video’s leer en inspireer ik jou om zelfstandig eigen teken- en schilderkunst te maken. Ervaar zelf hoe leuk het is en probeer de gratis proeflessen.

Vrolijk kerstknutselfeest!

Deel dit bericht
Juf Sarah
Juf Sarah

Ik ben Sarah en kunstjuf op de Crea Teken Academie. Ik ben helemaal gek van creativiteit en het allerliefste leer ik kinderen tekenen. Hopelijk geef ik jou met mijn tekenlessen en blog ook inspiratie voor een creatieve knutselcreatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *