Spetterend nieuwjaar

Gelukkig nieuwjaar vol inspiratie, creativiteit, mooie uitdagingen en bovenal plezier. Heb jij een voornemen, wat wil jij gaan doen of ontdekken? Misschien wel nieuwe teken- en schildertechnieken!Wellicht helpt dit tekenidee, een zelfgemaakte nieuwjaarskaart. Deze wintertekening maken is helemaal niet moeilijk. Lees snel verder, jij kunt het ook.

Schilderles in Vincent Van Gogh stijl

Op stevig papier (aquarelpapier) maak je de achtergrond. Dus het kader langs de zijkanten van je blad plus de contourvorm van het (sneeuw)poppetje. Deze achtergrond kleur je in met verf of ecoline. Leg er wat grof zeezout op, terwijl je het laat drogen. Dit geeft een sneeuwsterreneffect, probeer maar eens. Teken er later met potloden, stift of fineliners armen, een winterpeen en een gezicht in. Schilder eventueel een sjaal, zodat je sneeuwpop er warmpjes bij staat. Doe tot slot op een kwast witte verf + water en spat de sneeuwvlokken op je blad.

Hou jij ook zo van tekenen en schilderen? Je kunt op tekenles bij kunstjuf Sarah. De online tekenlessen zijn voor kinderen in de basisschoolleeftijd en geven wekelijkse inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Doe je ook mee? Probeer de 6 gratis proeflessen en ontdek welke module het beste bij jou past.

Veel teken- en schilderplezier!

Deel dit bericht
Juf Sarah
Juf Sarah

Ik ben Sarah en kunstjuf op de Crea Teken Academie. Ik ben helemaal gek van creativiteit en het allerliefste leer ik kinderen tekenen. Hopelijk geef ik jou met mijn tekenlessen en blog ook inspiratie voor een creatieve knutselcreatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *