Langs de deuren

In grote delen van Nederland, maar ook in België of Duitsland, gaan kinderen op 11 november langs de deuren, ‘lekker om een snoepje zeuren’. De gedachte van de heilige Sint Maarten is om warmte met elkaar te delen, zoals hij zijn mantel deelde met een arme man. Nu brengen kinderen warmte en licht langs de deuren, zingen samen liedjes en de buurt deelt snoepjes uit. Zet gezellige lichtjes voor het raam of bij de deur en maak het knus in huis in deze donkere dagen.

Huisjes knutselen is sowieso een goed idee rond deze feestdagen, want dit kan met de 3 feesten op rij gewoon blijven staan. Vouw een strook papier dubbel en nog eens dubbel. Knip aan de bovenkant 2 schuine punten af tot dakje. Met een prikpen maak je gaatjes als deuren en ramen. Tot slot met een plakbandje aan de achterkant of klein vouwrandje, om het huisje in elkaar te zetten. Brand er een kaarsje in, voor wat licht en warmte in deze donkere dagen.

Schilderles in Vincent Van Gogh stijl

Je kunt deze knutsel zo makkelijk of moeilijk maken als je wilt met het prikken van de gaatjes. Leuk voor klein en groot.
Een eenvoudiger variant is van een strook zwart papier, gewoon gaatjes prikken als sterren in de donkere nacht en dan als koker plakken. Voor een gedetailleerde voorstelling kun je ook een afbeelding printen of tekenen, die op een donker blad (of strook) leggen en dan de lijnen over prikken.

Veel knutselplezier!

Deel dit bericht
Juf Sarah
Juf Sarah

Ik ben Sarah en kunstjuf op de Crea Teken Academie. Ik ben helemaal gek van creativiteit en het allerliefste leer ik kinderen tekenen. Hopelijk geef ik jou met mijn tekenlessen en blog ook inspiratie voor een creatieve knutselcreatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *