Tekenen met troep

Ben jij op zoek naar leuke dingen om te tekenen? Een schatkaart maken is altijd een leuk tekenidee! Dit kan op een A4, maar zelfs op een gebruikt stuk bakpapier. Juist leuk! Iedereen heeft wel kleurpotloden, of een grijs potlood, want het hoeft zeker niet in kleur. Ligt er nog een verbrand kooltje van de barbecue de avond ervoor? Experimenteer daar eens mee. En je gebruikte, natte theezakje weggooien? Nog niet! Daarmee kun je de schatkaart juist ouder doen laten lijken, zoals in deze foto.

Dit tekenideetje is al zo oud als de weg naar Rome, daarom juist tof om de kaart oud te laten lijken toch? Het zwart geblakerde randje leek een leuk idee, maar al gauw vat de schatkaart vlam – zonde van al het werk. Mocht je dit willen doen, op een veilige plek, misschien bij de hete houtskooltjes van de barbecue, dan is mijn tip om de randjes vooraf te doen, i.p.v. achteraf om teleurstelling te voorkomen als de schatkaart meer wegbrandt dan de bedoeling was. En tot slot, welke troepertjes heb jij liggen, waarmee je niet meer speelt? Verstop dat als schat! Veel plezier!

Schilderles in Vincent Van Gogh stijl

Door creatief bezig te zijn, vergeet je de andere dingen om je heen en kun je even in je eigen wereld duiken. Creativiteit activeert bepaalde hersendelen, die een positief effect hebben op je lichaam en geest. Tekenen helpt tegen stress, maar ook om emoties een plek te geven. Hoe voel jij je? Maak daar eens een kunstwerk bij!

Heb je daar wat hulp bij nodig? Probeer dan eens de gratis proeflessen van de Crea Teken Academie, een online tekencursus voor kinderen in de basisschoolleeftijd. In korte inspiratie video’s leer ik jou hoe je zelfstandig de leukste kunstwerkjes kunt maken.

Veel tekenplezier!

Deel dit bericht
Juf Sarah
Juf Sarah

Ik ben Sarah en kunstjuf op de Crea Teken Academie. Ik ben helemaal gek van creativiteit en het allerliefste leer ik kinderen tekenen. Hopelijk geef ik jou met mijn tekenlessen en blog ook inspiratie voor een creatieve knutselcreatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *